Så här hittar du din utbildning

Samtliga sökbara gymnasieutbildningar i Stockholms län, Gnesta kommun och Håbo kommun går att hitta här.
Du kan söka fram utbildningar genom att stegvis göra ett urval. Du har möjlighet att hitta en och samma utbildning via olika urval.

Om du bor i Stockholms län, Gnesta kommun eller Håbo kommun men tänker söka till en gymnasieutbildning utanför länet ska du ändå skicka in din ansökan till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Gymnasieantagningen Storsthlm vidarebefordrar din ansökan till den ort dit du har sökt.

Nedan hittar du 2019 års utbud.

Meny

SÖKRESULTAT FÖR ANTAGNINGSDOKUMENT

SÖKRESULTAT FÖR WEBBSIDOR

SÖKRESULTAT FÖR FILER

SÖKRESULTAT FÖR FRÅGOR & SVAR

reservantagning 2 är klar

Idag den 9 augusti kan du se resultatet av reservantagning 2.
Sista svarsdag är den 12 augusti.

 

Resultatet av den andra reservantagningen visas på webben den 9 augusti när du loggar in. Du ska svara på ditt antagningsbesked senast den 12 augusti.
Nedan besvarar vi några vanliga frågor angående den andra reservantagningen, kontakta oss om du behöver hjälp med något.

Jag har blivit antagen till en utbildning men önskar stå kvar som reserv på mina högre rangordnade val

Då kan du logga in på webben och ange svaret ”tackar JA, men vill stå kvar som reserv” eller helt enkelt låta bli att svara, vilket tolkas på samma sätt. Du kommer då att finnas kvar på de reservlistor som efter hand överlämnas till skolorna. Blir du aktuell för en av dessa platser kommer skolan att kontakta dig.

Var får jag information om uppropstid för min utbildning?

Informationen ser du om du loggar in med ditt personnummer och lösenord här på www.gyantagningen.se

Jag har inte blivit antagen till någon utbildning?

Här på vår hemsida publicerar vi lediga platser på skolor inom Stockholmsregionen. Du kan göra en sen ansökan till oss på Gymnasieantagningen genom att fylla i en blankett för
sent ändringsval tom den 23/8 och skicka till oss på gyantagningen@storsthlm.se.
Om skolan du vill ansöka till har tagit över reservantagningen kan du kontakta skolan direkt och anmäla ditt intresse (se nedan länk för datum).

Övertagande av reservantagningen

Efter den andra reservantagningen i mitten på augusti, kan skolorna ta över sin egen reservantagning. Vissa skolor tar över reservantagningen redan den 14 augusti, medan andra tar över i samband med skolans uppropsdatum. Från och med det datum då skolan övertar reservantagningen ska du kontakta skolan direkt angående sena val och den fortsatta reservantagningen. Om datum saknas kan du gå in på skolans hemsida och se när upprop äger rum och från det datumet kan du kontakta skolan direkt om ingen annan information ges av skolan. Fram till att skolorna tar över sin egen reservantagning, sköts den av Gymnasieantagningen.

Så här går det till när skolorna har tagit över reservantagningen

När skolorna tar över reservantagningen får de en lista på de sökande som står som reserver. Skolorna kontaktar då de sökande på reservlistorna i turordning och stämmer av om de sökande fortfarande är intresserade av sina platser. Om du som sökande blir kontaktad av en skola och erbjuden en reservplats kan du bestämma om du vill behålla din plats på den skolan du redan är antagen till eller tacka ja till den erbjudna platsen. Om du vill tacka ja till den erbjudna reservplatsen, kan du kontakta skolan du är antagen till och meddela dem att du blivit antagen till en annan skola och tackar nej till din plats. Tacka aldrig nej till en antagen plats förrän du fått bekräftat att du blivit antagen till en annan skola!

Du hittar datumen när skolorna tar över reservantagningen här

Dela
Har du missat något?
Externa länkar

STUDERA EFTER GYMNASIET

För information om att studera på Universitet och Högskola: studera.nu och uhr.se

För information om att studera på Yrkeshögskola: yrkeshogskolan.se

Skolverket informerar bland annat om gymnasieskolans programstrukturer och yrkesutgångar samt gymnasieskolans lagar och förordningar.

Utbildningsinfo.se är Skolverkets webbplats för val av skola och studier. Webbplats vänder sig till elever, föräldrar och professionella inom utbildningsområdet. Här hittar du samlad, aktuell och neutral information om all offentlig utbildning i Sverige. 

Kontakta oss om du har frågor

Stockholms län, Gnesta och Håbo

Postadress
Gymnasieantagningen Storsthlm
Box 4404
102 68 Stockholm

Telefontid Måndag-Torsdag kl.9-11

Besökstid Torsdagar kl.13-15

OBS! Vecka 25-32 är det ändrade telefon och besökstider. Läs här

Telefon 08-580 080 00

Besöksadress Fatburen, Södermalmsallén 36, plan 5

E-post gyantagningen@storsthlm.se

Fax 08-580 080 08Gymnasieantagningen Storsthlm är en verksamhet inom:
Storsthlm