Så här hittar du din utbildning

Samtliga sökbara gymnasieutbildningar i Stockholms län, Gnesta kommun och Håbo kommun går att hitta här.
Du kan söka fram utbildningar genom att stegvis göra ett urval. Du har möjlighet att hitta en och samma utbildning via olika urval.

Om du bor i Stockholms län, Gnesta kommun eller Håbo kommun men tänker söka till en gymnasieutbildning utanför länet ska du ändå skicka in din ansökan till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Gymnasieantagningen Storsthlm vidarebefordrar din ansökan till den ort dit du har sökt.

Nedan hittar du 2019 års utbud. OBS! Att utbudet är preliminärt.

Meny

SÖKRESULTAT FÖR ANTAGNINGSDOKUMENT

SÖKRESULTAT FÖR WEBBSIDOR

SÖKRESULTAT FÖR FILER

SÖKRESULTAT FÖR FRÅGOR & SVAR

Samverkansavtal

Generell samverkan i storStockholm

Till de kommunala skolorna antas i första hand elever som bor i kommunen där skolan ligger. Ett samverkansavtal med en annan kommun innebär att elever i den kommunen också kan tas emot i första hand. Alla kommuner i Stockholms län, samt Håbo kommun, har ingått ett samverkansavtal om de nationella programmen och bildat ett samverkansområde. Det innebär att du som bor inom samverkansområdet kan bli mottagen i första hand till alla nationella program på skolor i dessa kommuner. I samverkan ingår även Berga naturbruksgymnasium som administreras av Stockholms läns landsting.

Du har alltså samma chans att komma in på en skola i Stockholms innerstad om du bor till exempel i Sollentuna som om du bor i innerstaden. Det här gäller alla nationella program. Alla elever som bor inom samverkansområdet söker alltså på lika villkor. 

Kommuner som har skrivit under samverkansavtalet om samtliga nationella gymnasieprogram:  
Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Andra samverkansavtal

Utöver det generella samverkansavtalet, så finns det andra avtal om samverkan som tecknats mellan olika kommuner.

Samverkansavtal gällande Nationella idrottsutbildningar (NIU)
Några kommuner i Stockholms län har skrivit samverkansavtal om NIU-platser med kommuner utanför Stockholms län. 

Samverkansavtal mellan Gnesta och vissa kommuner i Stockholms län samt utanför länet

Gnesta kommun har samverkansavtal med Botkyrka, Salem, Södertälje, Flen, Nyköping, Strängnäs samt Landstinget Sörmland (Öknaskolan). Avtalet innebär att för de studievägar där avtal skrivits söker du som är folkbokförd i Gnesta på samma villkor som de som är boende i dessa kommuner​.

Samverkansavtal mellan Trosa och vissa kommuner i Stockholms län samt utanför länet

Trosa kommun har samverkansavtal med Botkyrka. Avtalet innebär att för de studievägar där avtal skrivits söker du som är folkbokförd i Trosa på samma villkor som de som är boende i Botkyrka.

Samverkansavtal om vissa introduktionsprogram mellan kommuner i Stockholms län

Ett antal kommuner i Stockholms län har tecknat samverkansavtal om vissa yrkesintroduktionsprogram vid de kommunala gymnasieskolorna i dessa kommuner. (Det har tidigare även funnits samverkansavtal gällande programinriktat individuellt val mellan vissa kommuner, men samverkansavtal gällande det nya programmet programinriktat val är ännu inte klara.)  

För dig som bor i någon av dessa kommuner är det möjligt att på lika villkor söka, bli mottagen och antagen till dessa yrkesintroduktionsprogram.

Kommuner som har skrivit under samverkansavtalet om de Yrkesintroduktionsprogram som anges i listan:
Danderyd, Ekerö, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Tyresö, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

 

Det här innebär samverkansavtalen för dig som bor i:      

>> Botkyrka kommun  — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. 

» Danderyds kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Ekerö kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Gnesta kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program och introduktionsprogram i Flens kommun. Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program, introduktionsprogram samt till särskolans program i Nyköping. Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program och introduktionsprogram som erbjuds i Strängnäs kommun. Du tas emot som sökande i första hand till Öknaskolan (Landstinget Sörmland). Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i Salem och Botkyrka kommun. Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i Södertälje kommun.

» Haninge kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting.
Du tas emot som sökande i första hand till Öknaskolan (Landstinget Sörmland). 

» Huddinge kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting.

» Håbo kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län,  Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Järfälla kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Lidingö stad —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Nacka kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas även emot som sökande i första hand till Naturbruksprogrammet vid Öknaskolan (Landstinget Sörmland). Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Norrtälje kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program samt särskilda varianter i Uppsala kommun. Du tas även emot som sökande i första hand till nationella program i Östhammars kommun. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Nykvarns kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting och Strängnäs. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Nynäshamn kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Salems kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas även emot som sökande i första hand till Naturbruksprogrammet vid Öknaskolan (Landstinget Sörmland). Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Sigtuna kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Sollentuna kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Solna stad — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Stockholms stad — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting.

» Sundbybergs stad —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

 » Södertälje kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas även emot som sökande i första hand till Naturbruksprogrammet vid Öknaskolan (Landstinget Sörmland).

» Tyresö kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information

» Täby kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting.

» Upplands-Bro kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.  

» Upplands Väsby kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

 » Vallentuna kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

 » Vaxholms stad — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Värmdö kommun —  Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.

» Österåker kommun — Du tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram, klicka här för mer information.


Dela
Har du missat något?
Externa länkar

STUDERA EFTER GYMNASIET

För information om att studera på Universitet och Högskola: studera.nu och uhr.se

För information om att studera på Yrkeshögskola: yrkeshogskolan.se

Skolverket informerar bland annat om gymnasieskolans programstrukturer och yrkesutgångar samt gymnasieskolans lagar och förordningar.

Utbildningsinfo.se är Skolverkets webbplats för val av skola och studier. Webbplats vänder sig till elever, föräldrar och professionella inom utbildningsområdet. Här hittar du samlad, aktuell och neutral information om all offentlig utbildning i Sverige. 

Kontakta oss om du har frågor

Stockholms län, Gnesta och Håbo

Postadress
Gymnasieantagningen Storsthlm
Box 4404
102 68 Stockholm

Telefontid Måndag-Torsdag kl.9-11

Besökstid Torsdagar kl.13-15

Telefon 08-580 080 00

Besöksadress Fatburen, Södermalmsallén 36, plan 5

E-post gyantagningen@storsthlm.se

Fax 08-580 080 08Gymnasieantagningen Storsthlm är en verksamhet inom:
Storsthlm