Så här hittar du din utbildning

Samtliga sökbara gymnasieutbildningar i Stockholms län, Gnesta kommun och Håbo kommun går att hitta här.
Du kan söka fram utbildningar genom att stegvis göra ett urval. Du har möjlighet att hitta en och samma utbildning via olika urval.

Om du bor i Stockholms län, Gnesta kommun eller Håbo kommun men tänker söka till en gymnasieutbildning utanför länet ska du ändå skicka in din ansökan till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Gymnasieantagningen Storsthlm vidarebefordrar din ansökan till den ort dit du har sökt.

Nedan hittar du 2019 års utbud. OBS! Att utbudet är preliminärt.

Meny

SÖKRESULTAT FÖR ANTAGNINGSDOKUMENT

SÖKRESULTAT FÖR WEBBSIDOR

SÖKRESULTAT FÖR FILER

SÖKRESULTAT FÖR FRÅGOR & SVAR

Ska du flytta?

Om du kommer att byta kommun under eller strax efter antagningen till gymnasiet, så behöver du informera antagningen om detta. Eftersom din hemkommun är av stor betydelse när det gäller skolan kan din ansökan påverkas av att du flyttar.

flytt till Stockholm, Gnesta Eller Håbo

Om du planerar att flytta till Stockholms län, Gnesta eller Håbo kommun och vill börja på en gymnasieskola i någon av dessa kommuner ska du ta kontakt med ditt nuvarande antagningskansli. De kommer att ge dig de blanketter och den information som du behöver inför flytten. Ditt antagningskansli meddelar sedan oss på Gymnasieantagningen. Under förutsättning att du är behörig och har ett meritvärde som hade räckt till en plats på programmet du sökt, har vi oftast möjlighet att reservera en plats till dig. Platsen får du när du är folkbokförd inom vårt samverkansområde. Vi reserverar platser fram till mitten av juli.

Om du redan flyttat till Stockholms län och är folkbokförd här kontaktar du oss direkt via mejl där du anger ditt personnummer och din gamla hemkommun. 

flytt från Stockholm, Gnesta eller håbo

Om du planerar att flytta ifrån Stockholm, Gnesta eller Håbo ska du vända dig till gymnasieantagningen Storsthlm. När du har gjort din ansökan på webben kan du mejla Gymnasieantagningen. Kontaktuppgifter finns längst ned på sidan.


Dela
Har du missat något?
Externa länkar

STUDERA EFTER GYMNASIET

För information om att studera på Universitet och Högskola: studera.nu och uhr.se

För information om att studera på Yrkeshögskola: yrkeshogskolan.se

Skolverket informerar bland annat om gymnasieskolans programstrukturer och yrkesutgångar samt gymnasieskolans lagar och förordningar.

Utbildningsinfo.se är Skolverkets webbplats för val av skola och studier. Webbplats vänder sig till elever, föräldrar och professionella inom utbildningsområdet. Här hittar du samlad, aktuell och neutral information om all offentlig utbildning i Sverige. 

Kontakta oss om du har frågor

Stockholms län, Gnesta och Håbo

Postadress
Gymnasieantagningen Storsthlm
Box 4404
102 68 Stockholm

Telefontid Måndag-Torsdag kl.9-11

Besökstid Torsdagar kl.13-15

Telefon 08-580 080 00

Besöksadress Fatburen, Södermalmsallén 36, plan 5

E-post gyantagningen@storsthlm.se

Fax 08-580 080 08Gymnasieantagningen Storsthlm är en verksamhet inom:
Storsthlm