Så här hittar du din utbildning

Samtliga sökbara gymnasieutbildningar i Stockholms län, Gnesta kommun och Håbo kommun går att hitta här.
Du kan söka fram utbildningar genom att stegvis göra ett urval. Du har möjlighet att hitta en och samma utbildning via olika urval.

Om du bor i Stockholms län, Gnesta kommun eller Håbo kommun men tänker söka till en gymnasieutbildning utanför länet ska du ändå skicka in din ansökan till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Gymnasieantagningen Storsthlm vidarebefordrar din ansökan till den ort dit du har sökt.

Nedan hittar du 2019 års utbud.

Meny

SÖKRESULTAT FÖR ANTAGNINGSDOKUMENT

SÖKRESULTAT FÖR WEBBSIDOR

SÖKRESULTAT FÖR FILER

SÖKRESULTAT FÖR FRÅGOR & SVAR

Ansökan och antagning

Antagningen till gymnasieskolan öppnar i mitten av januari 2020. Då är det dags att skicka in din ansökan med dina val. Under antagningsprocessen är det viktigt att du har koll på hur du ligger till med din ansökan. Ibland kan du vilja lägga till eller rangordna om dina val, samt skicka in kompletterande information.

Är du redo att söka?

Gå till: Så här ansöker du


Inloggningsuppgifter

I mitten av januari skickas ett brev med användarnamn och lösenord ut till alla elever i årskurs 9 i länets grundskolor. Du kan då logga in för att göra din ansökan. Om du inte går i skolan men är folkbokförd i länet kan du kontakta oss för att få ett lösenord. Det gäller även dig som söker från utlandet.

Antagningsregler

Olika regler gäller beroende på vilken utbildning du har sökt eller vad du har för förutsättningar. Om du till exempel är asylsökande eller bor utomlands finns det särskilda regelverk. Läs mer under sidorna Vem kan söka och Hur antagningen fungerar.

Sen ansökan

Tänk på att det är viktigt att du skickar in din ansökan i tid. Håll koll på viktiga datum och vad som gäller vid sena val.

Ångra gymnasieval

Om du redan går på en gymnasieskola, men vill söka om till gymnasiet, ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare.

Övriga frågor

Om du har frågor kring gymnasievalet och ansökan kan du kontakta din studie- och yrkesvägledare eller någon annan ansvarig på din skola. Studie- och yrkesvägledaren kan hjälpa dig med det mesta som rör gymnasievalet.

Dela
Externa länkar

STUDERA EFTER GYMNASIET

För information om att studera på Universitet och Högskola: studera.nu och uhr.se

För information om att studera på Yrkeshögskola: yrkeshogskolan.se

Skolverket informerar bland annat om gymnasieskolans programstrukturer och yrkesutgångar samt gymnasieskolans lagar och förordningar.

Utbildningsinfo.se är Skolverkets webbplats för val av skola och studier. Webbplats vänder sig till elever, föräldrar och professionella inom utbildningsområdet. Här hittar du samlad, aktuell och neutral information om all offentlig utbildning i Sverige. 

Kontakta oss om du har frågor

Stockholms län, Gnesta och Håbo

Postadress
Gymnasieantagningen Storsthlm
Box 4404
102 68 Stockholm

Telefontid Måndag-Torsdag kl.9-11

Besökstid Torsdagar kl.13-15

Telefon 08-580 080 00

Besöksadress Fatburen, Södermalmsallén 36, plan 5

E-post gyantagningen@storsthlm.se

Fax 08-580 080 08Gymnasieantagningen Storsthlm är en verksamhet inom:
Storsthlm