Välkommen till inloggningsdelen
av www.gyantagningen.se
Här loggar du in med ditt användarnamn (personnummer ååmmdd-xxxx) samt ditt lösenord för att göra en ansökan till gymnasiet.
Lösenordet har du fått via lösenordsbrevet. Har du inte fått något lösenord kontaktar du din studie- och yrkesvägledare eller någon annan ansvarig på din skola. Du som inte kan få lösenordet via någon på skolan kan beställa ett från oss genom att mejla till gyantagningen@storsthlm.se.
Lösenordet är personligt och kommer att skickas hem till din bostadsadress via posten.
Tips! När du loggar in är det bra om du kontrollerar att rätt mejladress och mobilnummer ligger inlagt.
Tänk på att spara ditt lösenord över hela sommaren. Det är bland annat via din inloggning som du får tillgång till antagningsbesked samt information om vilken uppropsdag/tid ditt gymnasium har.
Vill du söka utbildningar i andra län än Stockholms?
Så här hittar du din utbildning
Samtliga sökbara gymnasieutbildningar i Stockholms län, Gnesta kommun och Håbo kommun går att hitta här.
Du kan söka fram utbildningar genom att stegvis göra ett urval. Du har möjlighet att hitta en och samma utbildning via olika urval.
Om du bor i Stockholms län, Gnesta kommun eller Håbo kommun men tänker söka till en gymnasieutbildning utanför länet ska du ändå skicka in din ansökan till Gymnasieantagningen Storsthlm.
Gymnasieantagningen Storsthlm vidarebefordrar din ansökan till den ort dit du har sökt.
Nedan hittar du 2019 års utbud.
Du kan enkelt följa med under året då det är dags för gymnasieval.
Vi använder oss av facebook för att nå ut med de datum och den information som kan vara viktiga för dig som ska söka gymnasieutbildning. Gilla vår sida på facebook så är du med i matchen.
Efter ansökningsperioden påbörjar antagningen, då det avgörs vilka som kommer in på en utbildning. Här kan du läsa om hur antagningen fungerar och om dina chanser att komma in. Ditt antagningsbesked kan du se i början av juli, men antagningen fortsätter med antagning av reserver ända till september.
Antagningen pågår under april-september och består av flera moment. Efter ansökningsperioden tar antagningsprocessen vid, som består av preliminärantagning, omvalsperiod, slutantagning och två reservantagningar. Det kan verka krångligt, men systemet är uppbyggt för att så många som möjligt ska få en plats där de helst vill gå.
Under processen kan förutsättningarna för att komma in på din utbildning ändras, därför är det viktigt att du bevakar hur du ligger till. Se därför till att alltid ha koll på din inbox!
Läs mer om antagningen – steg för steg
Det alla vill veta när de har sökt sin utbildning är när och om de kommer in. Svaret är inte så enkelt eftersom förutsättningarna hela tiden ändras under antagningen. Här nedan har vi sammanställt faktorer som kan påverka antagningen.
För att bli antagen till en utbildning måste du först och främst vara behörig, alltså ha godkända betyg i de ämnen som krävs för utbildningen. Alla behöriga elever i en kommun ska kunna erbjudas en plats på ett nationellt program.
Om det finns fler behöriga sökande än antalet platser på en utbildning, så är det meritvärdet som avgör vem som kommer in. Meritvärdet räknas ut av din sammanlagda betygspoäng samt resultat från eventuellt färdighetsprov.
Ansökningar eller sena ändringar som gjorts efter det att hemsidan stängt i maj blir prövade först efter val som gjorts i tid. Om du gjort ett sent val, blir du alltså antagen efter övriga behöriga sökande som gjort valet i tid, även om du skulle ha ett högre meritvärde.
Antalet tillgängliga platser kan ändras, vilket också betyder att konkurrensen kan bli högre. Samma meritvärde som räckte till förra året eller vid preliminärantagningen kanske inte gör det i år. För att se hur du ligger till i förhållande till andra kan du titta på tidigare års antagningsresultat och antal platser.
Läs mer om antagningsstatistik och rapporter
Se till att ha en fungerande e-postadress så att du inte missar att skicka in underlag. Glöm inte heller att kontrollera att uppgifter, såsom betyg och bilagor, är korrekta, annars behöver du kontakta oss på Gymnasieantagningen snarast möjligt. Du måste också meddela om du flyttar under antagningen, då det kan påverka dina chanser.
STUDERA EFTER GYMNASIET
För information om att studera på Universitet och Högskola: studera.nu och uhr.se
För information om att studera på Yrkeshögskola: yrkeshogskolan.se
Skolverket informerar bland annat om gymnasieskolans programstrukturer och yrkesutgångar samt gymnasieskolans lagar och förordningar.
Utbildningsinfo.se är Skolverkets webbplats för val av skola och studier. Webbplats vänder sig till elever, föräldrar och professionella inom utbildningsområdet. Här hittar du samlad, aktuell och neutral information om all offentlig utbildning i Sverige.
Stockholms län, Gnesta och Håbo
Postadress
Gymnasieantagningen Storsthlm
Box 4404
102 68 Stockholm
Telefontid Måndag-Torsdag kl.9-11
Besökstid Torsdagar kl.13-15
Telefon 08-580 080 00
Support för skolpersonal, klicka här
Besöksadress Fatburen, Södermalmsallén 36, plan 5
E-post gyantagningen@storsthlm.se
Fax 08-580 080 08
Gymnasieantagningen Storsthlm är en verksamhet inom:
Storsthlm