Så här hittar du din utbildning

Samtliga sökbara gymnasieutbildningar i Stockholms län, Gnesta kommun och Håbo kommun går att hitta här.
Du kan söka fram utbildningar genom att stegvis göra ett urval. Du har möjlighet att hitta en och samma utbildning via olika urval.

Om du bor i Stockholms län, Gnesta kommun eller Håbo kommun men tänker söka till en gymnasieutbildning utanför länet ska du ändå skicka in din ansökan till Gymnasieantagningen i Stockholms län.

Gymnasieantagningen i Stockholms län vidarebefordrar din ansökan till den ort dit du har sökt.

Meny

SÖKRESULTAT FÖR ANTAGNINGSDOKUMENT

SÖKRESULTAT FÖR WEBBSIDOR

SÖKRESULTAT FÖR FILER

SÖKRESULTAT FÖR FRÅGOR & SVAR

Fjärde tekniskt År - Gymnasieingenjörsexamen


Vidareutbildning på ett fjärde tekniskt år som ger en gymnasieingenjörsexamen

Här hittar du antagningsstatistik gällande det Fjärde tekniska året 2016. 2015 års statisitk hittar du här.

OBS! Den här utbildningen är enbart sökbar för dig som har en gymnasieexamen från Teknikprogrammet eller en likvärdig utbildning

Utbildningen varvar studier i skolan med arbetsplatsförlagt lärande, APL, under minst 10 veckor. Fjärde tekniska året är mer praktiskt inriktad än tredje året på Teknikprogrammet. Fokus är att omsätta dina kunskaper till praktisk erfarenhet. Utbildningen är både yrkesförberedande och högskoleförberedande.

Vad krävs för behörighet?

Utbildningen är riksrekryterande, vilket innebär att elever från hela landet söker på lika villkor. Inför höstterminen 2017 gäller följande behörighetsregler.

- du ska ha en gymnasieexamen från Teknikprogrammet eller har en likvärdig utbildning, om en utbildning är likvärdig bedöms av respektive huvudman för utbildningen

- du ska påbörja dina studier senast det kalenderår som du fyller 22 år 

Om du läser tredje året på Teknikprogrammet kan du alltså göra ett studieuppehåll innan du kan påbörja det fjärde året men du måste påbörja utbildningen senast det år du fyller 22 år.

Här kan du räkna ut ditt meritvärde på ditt examensbevis

 

Ansökan 2017

Ansökan öppnar på www.gyantagningen.se den 18 januari 2017 och stänger 15 februari. Omvalsperiod är 20 april- 15 maj 2017.

13 juni- sista dag att skicka kopia på din gymnasieexamen till Gymnasieantagningen Stockholms län, Box 4404, 102 68 Stockholm

Du behöver få ett lösenord för att göra din ansökan. Mejla ditt personnummer till fjardearet@ksl.se så skickar vi lösenordet till dig via post.

Du som är folkbokförd i Stockholms län, Håbo kommun och Gnesta kommun söker via Gymnasieantagningen Stockholms län. Utbildningarna hittar du på www.gyantagningen.se Hitta utbildningar:

Klicka på Sök 4:e året på Teknikprogrammet

Du som är skriven i annan kommun än Stockholms län, Håbo och Gnesta söker via motsvarande antagningskansli i din hemkommun. Ansökan och en kopia av din gymnasieexamen ska göras/skickas till antagningskansliet i din hemkommun, dvs till den kommun där du är skriven.

Oavsett om du söker till en eller flera skolor och profiler i landet så ska en ansökan göras till samtliga vidareutbildningar till det fjärde tekniska året. Folkbokförda i Stockholms län, Håbo och Gnesta gör denna ansökan här på www.gyantagningen.se

Här finns mer information om hur du söker utbildning utanför Stockholms län, Gnesta och Håbo kommun.

Du ska rangordna utbildningarna i en ansökan till vidareutbildningen till det fjärde tekniska året. Det är viktigt att du rangordnar de val du önskar göra till vidareutbildningen vid det fjärde tekniska året. Det innebär att du söker utbildningarna i den ordning du önskar bli antagen till utbildningen. Blir du antagen till ett högre rangordnat val så stryks de utbildningar som ligger under i ansökan.

Vad avgör om du erbjuds plats?

För att du överhuvudtaget ska vara aktuell att prövas för antagning så måste du vara behörig till utbildningen. Se under Vad krävs för behörighet? Om det finns fler sökande än platser vid utbildningen så behöver ett urval göras bland de sökande.

Det är betygspoängen från din gymnasieexamen som du och övriga behöriga sökande konkurrerar med.

Har du frågor kring antagningen till det fjärde tekniska året så mejla dem till fjardearet@ksl.se

Mer information om utbildningen

På Skolverkets webbplats hittar du uppdaterad information om utbildningen. 

Ett fjärde år på gymnasiet för gymnasieingenjörsexamen

Dela
Har du missat något?
Externa länkar

STUDERA EFTER GYMNASIET

För information om att studera på Universitet och Högskola: studera.nu och uhr.se

För information om att studera på Yrkeshögskola: yrkeshogskolan.se

Skolverket informerar bland annat om gymnasieskolans programstrukturer och yrkesutgångar samt gymnasieskolans lagar och förordningar.

Utbildningsinfo.se är Skolverkets webbplats för val av skola och studier. Webbplats vänder sig till elever, föräldrar och professionella inom utbildningsområdet. Här hittar du samlad, aktuell och neutral information om all offentlig utbildning i Sverige. 

Kontakta oss om du har frågor
Stockholms län, gnesta och håbo

Postadress
Gymnasieantagningen Stockholms Län 
Box 4404
102 68 Stockholm

Telefontid: måndag-torsdag kl. 9-11.
Besökstid: torsdag kl. 13-15

Telefon
08-580 080 00
Besöksadress
Fatburen, Södermalmsallén 36, trapphus B plan 5

E-post
gyantagningen@ksl.se

Fax
08-580 080 08Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom:
Kommunförbundet Stockholms Län (KSL)