Så här hittar du din utbildning

Samtliga sökbara gymnasieutbildningar i Stockholms län, Gnesta kommun och Håbo kommun går att hitta här.
Du kan söka fram utbildningar genom att stegvis göra ett urval. Du har möjlighet att hitta en och samma utbildning via olika urval.

Om du bor i Stockholms län, Gnesta kommun eller Håbo kommun men tänker söka till en gymnasieutbildning utanför länet ska du ändå skicka in din ansökan till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Gymnasieantagningen Storsthlm vidarebefordrar din ansökan till den ort dit du har sökt.

Nedan hittar du 2019 års utbud.

Meny

SÖKRESULTAT FÖR ANTAGNINGSDOKUMENT

SÖKRESULTAT FÖR WEBBSIDOR

SÖKRESULTAT FÖR FILER

SÖKRESULTAT FÖR FRÅGOR & SVAR

Om Gymnasieantagningen Storsthlm

Gymnasieantagningen Storsthlm är ett gemensamt antagningskansli för Stockholms läns kommuner samt Håbo och Gnesta kommun. Vi ansvarar för antagningen till de kommunala och fristående gymnasie- och gymnasiesärskolorna.

Organisation

Gymnasieantagningen Storsthlm är en operativ enhet inom Storsthlm, som är ett förbund bildat av, och för, kommunerna i Stockholms län. I Stockholms län finns ett samarbetsavtal som gör att alla elever i regionen kan söka, och antas på lika villkor, till nationella program på samtliga gymnasieskolor i regionen. Syftet är att förbättra balansen mellan utbud och efterfrågan, och att identifiera strategiskt viktiga utbildningar för regionen.

Uppdrag

I arbetet ingår att sköta antagningen till gymnasiet, att sköta driften av Ungdoms- och elevdatabasen (UEDB) och att informera dem som ska söka till gymnasiet. Stora delar av arbetet utförs i samarbete med studie- och yrkesvägledare, kontaktpersoner och beslutsfattare för antagningsärenden i kommunerna och på de fristående gymnasieskolorna.

Kanaler

Gyantagningen.se

Webbplats med information till de sökande för att underlätta gymnasievalet.

Gyantagningen.se/intern

Intern webbplats som riktar sig till dem som administrerar antagningen.

Gå till internwebben

Antagningsportal

Göteborgsregionen och Gymnasieantagningen Storsthlm är likvärdiga delägare av ett antagningssystem. Här administreras antagningsprocessen i länet. De sökande hittar även information i form av frågor och svar och en programguide med detaljerad information om skolorna och programmen.

Gå till antagningsportalen

Gymnasiemässan

Gymnasieantagningen arrangerar årligen Gymnasiemässan i samarbete med Stockholmsmässan. På Gymnasiemässan ska ungdomar som ska söka till gymnasiet samt deras föräldrar få information, få svar på sina frågor i mötet med representanter från samtliga gymnasieskolor samt med Gymnasieantagningen och studie- och yrkesvägledare på en samlad plats.

Gå till Gymnasiemässans webbplats

Facebook

Gymnasieantagningen finns även på Facebook.

Besök oss på Facebook

Externa länkar

STUDERA EFTER GYMNASIET

För information om att studera på Universitet och Högskola: studera.nu och uhr.se

För information om att studera på Yrkeshögskola: yrkeshogskolan.se

Skolverket informerar bland annat om gymnasieskolans programstrukturer och yrkesutgångar samt gymnasieskolans lagar och förordningar.

Utbildningsguiden.se Skolverkets webbplats för studievägledning och skolval och vänder sig till vårdnadshavare och elever samt studie- och yrkesvägledare. Här kan du jämföra skolor och läsa om gymnasieskolans program och vad de leder till. Skolsystemet är beskrivet på sex olika språk

Kontakta oss om du har frågor

Stockholms län, Gnesta och Håbo

Postadress
Gymnasieantagningen Storsthlm
Box 4404
102 68 Stockholm

Support för skolpersonal, klicka här

E-post gyantagningen@storsthlm.seGymnasieantagningen Storsthlm är en verksamhet inom:
Storsthlm