Så här hittar du din utbildning

Samtliga sökbara gymnasieutbildningar i Stockholms län, Gnesta kommun och Håbo kommun går att hitta här.
Du kan söka fram utbildningar genom att stegvis göra ett urval. Du har möjlighet att hitta en och samma utbildning via olika urval.

Om du bor i Stockholms län, Gnesta kommun eller Håbo kommun men tänker söka till en gymnasieutbildning utanför länet ska du ändå skicka in din ansökan till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Gymnasieantagningen Storsthlm vidarebefordrar din ansökan till den ort dit du har sökt.

Nedan hittar du 2019 års utbud.

Meny

SÖKRESULTAT FÖR ANTAGNINGSDOKUMENT

SÖKRESULTAT FÖR WEBBSIDOR

SÖKRESULTAT FÖR FILER

SÖKRESULTAT FÖR FRÅGOR & SVAR

Färdighetsprov - Meddelande som har gått ut via Indra till dig som elev

Du har sökt en utbildning som har färdighetsprov. Gå in under Mina betyg och resultat och fliken Resultat Färdighetsprov för att se ditt resultat. Läs mer....

 

Om du ännu inte genomfört något färdighetsprov kommer ditt meritvärde endast bestå av din betygspoäng när resultatet för preliminärantagningen visas. När färdighetsprovet har genomförts och provpoängen har registrerats så kommer du prövas i slutantagningen med ditt sammanlagda meritvärde.

Att provpoäng saknas kan bero på flera anledningar.

Vissa skolor kanske inte har haft möjlighet att registrera provpoäng ännu eller att provet blivit inställt eller uppskjutet.

Saknas det poäng så att det står 0 innebär det att du nu i preliminära antagningen inte har det samlade meritvärdet du annars skulle ha uppnått.

Din ansökan kvarstår som tidigare och kommer inte att raderas.

Skolan kommer efter omvalsperioden meddelat dig tid och plats för hur de planerar genomföra prov för dina eventuellt nya val i ansökan eller omprov för uppskjutna prov.

När färdighetsprovet är genomfört kommer den poäng du får på provet att läggas in till slutantagningen. Vid slutantagningen prövas du då på ditt sammanlagda meritvärde, betyg + provpoäng.

Här hittar du en lista över maxpoäng på de olika studievägarna

Externa länkar

STUDERA EFTER GYMNASIET

För information om att studera på Universitet och Högskola: studera.nu och uhr.se

För information om att studera på Yrkeshögskola: yrkeshogskolan.se

Skolverket informerar bland annat om gymnasieskolans programstrukturer och yrkesutgångar samt gymnasieskolans lagar och förordningar.

Utbildningsguiden.se Skolverkets webbplats för studievägledning och skolval och vänder sig till vårdnadshavare och elever samt studie- och yrkesvägledare. Här kan du jämföra skolor och läsa om gymnasieskolans program och vad de leder till. Skolsystemet är beskrivet på sex olika språk

Kontakta oss om du har frågor

Stockholms län, Gnesta och Håbo

Postadress
Gymnasieantagningen Storsthlm
Box 4404
102 68 Stockholm

Support för skolpersonal, klicka här

E-post gyantagningen@storsthlm.seGymnasieantagningen Storsthlm är en verksamhet inom:
Storsthlm