Så här hittar du din utbildning

Samtliga sökbara gymnasieutbildningar i Stockholms län, Gnesta kommun och Håbo kommun går att hitta här.
Du kan söka fram utbildningar genom att stegvis göra ett urval. Du har möjlighet att hitta en och samma utbildning via olika urval.

Om du bor i Stockholms län, Gnesta kommun eller Håbo kommun men tänker söka till en gymnasieutbildning utanför länet ska du ändå skicka in din ansökan till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Gymnasieantagningen Storsthlm vidarebefordrar din ansökan till den ort dit du har sökt.

Nedan hittar du 2019 års utbud.

Meny

SÖKRESULTAT FÖR ANTAGNINGSDOKUMENT

SÖKRESULTAT FÖR WEBBSIDOR

SÖKRESULTAT FÖR FILER

SÖKRESULTAT FÖR FRÅGOR & SVAR

IB-programmet

International Baccalaureate Diploma Programme, som förkortas IB, är en internationell riksrekryterande utbildning där all undervisning sker på engelska. Utbildningen regleras av en internationell stiftelse och följer inte svensk läroplan, men ger grundläggande behörighet till högskolan. I Sverige är IB-programmet på gymnasiet tre år, där första året är ett förberedande år.

Läs mer om International Baccalaureate på IBO.org.

IB-programmet (Diploma Programme)

Diploma Programme inom IB är en utbildning på två år. För att stämma överens med det svenska skolsystemet är dock de IB-program som går att söka via Gymnasieantagningen tre år. Det första året är ett föreberedande år, med kurser hämtade från natur- och samhällsvetenskapliga programmen i den svenska gymnasieskolan. Det förberedande året motsvarar Grade 10 (MYP5) inom IB-systemet. IB-programmet ger grundläggande behörighet till högskoleutbildning i Sverige.

Skolor i Stockholms län som har IB-programmet (Diploma Programme)

International School of the Stockholm Region (ISSR) (Stockholm)

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm (Stockholm, Fristående)

Sigtuna Humanistiska Läroverket (Sigtuna, Fristående)

Täljegymnasiet (Södertälje)

Åva gymnasium (Täby)

(Stockholm International School (SIS) har Diploma Programme, men det går inte att söka via gymnasieantagningen, utan skolan har egen antagning. Skolpeng betalas inte ut för denna utbildning och kostnaden för utbildningen behöver därför betalas privat.)

Färdighetsprov

Till International Baccalaeureaute (IB) kräver skolan ofta att du gör ett färdighetsprov som du måste få godkänt på för att anses som behörig till sökt program. Skolornas prov och urval för antagning skiljer sig åt. För mer information om vad som krävs för antagning till olika IB-program, kontakta den skola du vill söka till.

Läs mer om färdighetsprov

Externa länkar

STUDERA EFTER GYMNASIET

För information om att studera på Universitet och Högskola: studera.nu och uhr.se

För information om att studera på Yrkeshögskola: yrkeshogskolan.se

Skolverket informerar bland annat om gymnasieskolans programstrukturer och yrkesutgångar samt gymnasieskolans lagar och förordningar.

Utbildningsguiden.se Skolverkets webbplats för studievägledning och skolval och vänder sig till vårdnadshavare och elever samt studie- och yrkesvägledare. Här kan du jämföra skolor och läsa om gymnasieskolans program och vad de leder till. Skolsystemet är beskrivet på sex olika språk

Kontakta oss om du har frågor

Stockholms län, Gnesta och Håbo

Postadress
Gymnasieantagningen Storsthlm
Box 4404
102 68 Stockholm

Support för skolpersonal, klicka här

E-post gyantagningen@storsthlm.seGymnasieantagningen Storsthlm är en verksamhet inom:
Storsthlm